Saveti za kreiranje vrhunskih vizuelnih efekata za multimedijalne oglase

 

Veliki broj oblika onlajn oglašavanja koristi web banere.

Ovakve  oglase možete videti razbacane na raznim sajtovima koje posećujete svakodnevno. Web baneri su odličan način da promovišete vaš posao.Da bi privukli pažnju internet korisnika  morate da podignete dizajn oglasa.

Saveti za kreiranje vizuelnih oglasa

Koristite svetle i kontrast boja

Svetle boje se uvek ističu na sajtu sa belom pozadinom. Izaberite bilo koju boju koju želite da koristite. Budite sigurni da vaša druga boja mora biti živahna. Potrebno je da pronađete ravnotežu kada koristite svetle boje. Jednostavan način da ugradite svetle boje je da je koristite na dugme CTA. Ovo će usmeriti oči posetioca sa glavnim ciljem klika na oglas.

Jaka  CTA fraza

Ponekad sve što je potrebno oglasu je jači CTA da bi posetioci  kliknuli na njega.. Vaša CTA fraza mora da bude humana prema vasoj  publici.  Neki poziv na akciju može da radi bolje od drugog, ali znajući šta želite da ponudite može vam pomoći da poboljšate svoj oglas. Internet korisnici moraju imati osećaj da pričate sa njima. Koristite fraze: ograničena količina, samo danas , probajte slobodno, probajte besplatno , prijavi me ili pozovite.

Brendirajte u skladu

Kada imate konzistentno brendiranje, vaš posao će izgledati povezan , organizovan i profesionalan na svim platformama. Ovo bi trebalo da se primenjuje pri dizajniranju banera. Uverite se da sve veličine transparentno izgledaju  i u  međusobnom su skladu sa oglasima koje ste kreirali u prošlosti. Ako su posetioci videli baner  u prošlosti i nisu  pratili vas brend, to bi ih moglo zbuniti da li je u pitanju  ista kompanija.

Održavajte hijerarhiju

Hijerarhija vaših poruka može igrati ulogu u stopama konverzije. Možete imati jaku kopiju, ali ako ste istakli pogrešne reči, vaša poruka može da se izgubi. Uverite se da su reči koje želite da naglasite veće, tako da čitalac može brzo da  ih vidi i zna šta baner promoviše. Imajte na umu da naše oči čitaju sa leva na desno i odozgo na dole, tako dajte naglasak  na prvih nekoliko reči a ne na  poslednje.

 Animacija

Statički baneri, iako su dobro osmišljen, verovatno će manje privući  pažnju nego animirani baner. Animiranim banerima je  porasla popularnost u poslednjih nekoliko godina, zbog više kreativnih mogućnosti, dodatnog prostora za  poruke, i mogućnosti da zgrabe  duže i brže pažnju internet korisnika. To ne  bi trebalo da bude previše komplikovano – možete u oglasu  imati elemente kao što su slike / grafika, kopija, a CTA dno da dolazi u  različitim slajdovima . Animacije koje su manje od 15 sekundi imaju  tri puta bolji učinak.

 

 

Probajte Google oglase -2 meseca za 75 Evra

Pozovite 061 29 555 10.

Ljudi traže na Google robu ili uslugu koju Vi nudite.
Da li ste vi tamo?


Mi smo Google sertifikovan partner za Srbiju www.pametnioglasi.com
seo-oglasavanje-na-google

Google oglasavanje – Sponzorisani oglasi

  • Postavicemo Vaš web sajt na prvu stranu Google. Za 24h. Pozovite 061 29 555 10
  • CENA 75 Evra za 2 meseca (ukljucuje našu uslugu i klikove)

Zašto Google oglašavanje treba da radi profesionalac ?