Kako iskoristiti potencijal Twitera za marketing

twiter

Najbolji način da dosegnete do svoje željene publike je prisustvo na društvenim mrežama. Na njima možete deliti interese, razgovarati, i stvoriti važne odnose,ali i testirati vase preduzeće  kako bi videli kako ste pozicionirani na tržištu.

Kada sve to sagledate otvara vam se logični sled kojim nastavljate marketing na socijalnim mrežama.

Twiter je jedna od najdinamičnijih  društvenih mreža koja vam može odlično poslužiti u marketinške svrhe. Samo morate znati da ga koristite na pravi način.

Koristite Twitter kako bi izgradili  pouzdan imidž vašeg preduzeća.

Twitter je poznat po tvitovanju najnovijih informacija u realnom vremenu.To je jedina socijalna mreža koja ima brzinu prenošenja informacija do korisnika. Posle Facebooka ,Twiter je najviše korišćena  društvena platforma za svrhe marketinga.

Napravite  zanimljiv  profil na Twiteru koji će biti relevantan izvor informacija za vase poslovanje. Na taj način  gradite  reputaciju kod kupaca, ali i među konkurentima.

S obzirom da  svaki twit  može imati 140 znakova po objavi, predstavlja odličan  alat za prenos kratkih misli i komentara koji  mogu umnogome pomoći za razvoj marketinga vašeg preduzeća. Delite na Twiteru zanimljive  informacije o vašem preduzeću.

Morate stvoriti i održavati kontakte sa uticajnim korisnicima  Twitera. Pratite ih na Twitteru, i videćete da će i oni često zapratiti vas. Na taj način povezaćete se sa uticajnim  poslovnim ljudima na  društvenim mrežama. Oni su veoma važna karika za stvaranje  uspešnog marketinga na Twiteru, zato što ono što oni podržavaju bude  prihvaćeno od hiljade  korisnika Twitera.

Pratite uticajne korisnike u vašem domenu poslovanja, delite i  podržavajte sadržaj koji oni objavljuju. U vašim twitovima obavezno pomenite autora sadržaja. Tako će oni znati  da ste podelili njihov sadržaj. Neki od njih mogu vam se zahvaliti putem twita, i na taj način ćete izgraditi odnos.

RT koristite kada želite promovisati tuđji  twit, proširiti vest. Delite kvalitetan vlastiti sadržaj, na taj način gradite imidž, a i pratiocima ćete  biti zanimljivi.

Na Twiter profilu vašeg preduzeća objavljujte specijalne ponude . Objavljivanjem specijalnih ponuda ukoliko ih imate  možetre da dosegnete do većeg broja  publike.

Ukoliko se zadesite na nekom velikom  događjaju, ili imate sopstveni korporativni događaj, iskoristite Twitter da objavite  najnovije informacije sa tog događaja. To je odličan marketinški alat. Svojim pratiocima daćete do znanja  da ste  prisutni na relevantnim događanjima i da ste u toku sa najnovijim vestima.

Obavezno delite zanimljive vesti i poučne  članke sa drugih web stranica  koji su relevantni za vašu delatnost. Iskoristite atraktivne sadržaje za vašu publiku jer na taj način podižete interesovanje za vaš Twitter profil. Korišćenje Twitera za  marketing na ovaj način  privlačite pažnju na sebe, a samim tim povećavate popularnost vaše firme.

Da bi povećali doseg vaših poruka, prisutnost na Twiteru  je važan deo marketing strategije na društvenim mrežama. Svi vaši pratioci postaju distributeri poruka, kao i njihovi prijatelji.

Probajte Google oglase -2 meseca za 75 Evra

Pozovite 061 29 555 10.

Ljudi traže na Google robu ili uslugu koju Vi nudite.
Da li ste vi tamo?


Mi smo Google sertifikovan partner za Srbiju www.pametnioglasi.com
seo-oglasavanje-na-google

Google oglasavanje – Sponzorisani oglasi

  • Postavicemo Vaš web sajt na prvu stranu Google. Za 24h. Pozovite 061 29 555 10
  • CENA 75 Evra za 2 meseca (ukljucuje našu uslugu i klikove)

Zašto Google oglašavanje treba da radi profesionalac ?