Nova formula rangiranje Google oglasa (AdWords)

PPC- Krajem oktobra , Google je  tiho najavio promenu  algoritam ranga oglasa koji predstavlja veliku promenu u načinu na koji  se vrednuje i rangira pretraga za plaćeni  oglas.

Šta se dešava ? Zašto je Google učinio ovu promenu ? I kako će to uticati na tipičan mali biznis oglašavača ?

Šta je rang oglasa ?

Rang oglasa je ekvivalent misteriozni algoritam koji rangira sajtove u organskim rezultatima Google pretrage . Razlika između ranga oglasa i tog algoritma je da rang oglasa određuje gde se oglasi pojavljuju u rezultatima sponzorisanim, kao i koliko oglašivač plaća kada neko klikne na oglas .

Druga ključna razlika je u tome što je Google oduvek bio potpuno odredjen o tome kako se ovo izračunava . Do ovog oktobra , dugi niz godina,  ovo je bila formula za Google rang oglasa :

google oglasi

 

Tvoj rang oglasa je jednostavno vaša najveća CPC (najviše ste bili spremni da platite po kliku ) pomnožen sa ocenom kvaliteta . Dakle,  u cilju poboljšanja rang oglasa, vi treba da uradite jedno ili oboje od sledećeg :

Povećajte  ponude za ključne reči – Oglašivači koji su spremni da plate više na osnovu CPC imaju prednost.

Poboljšajte svoju ocenu kvaliteta – Kada pokazani oglasi imaju bolju ocenu kvaliteta – pretraživač vas nagrađuje sa višom pozicijom  za niže troškove.

Koja je sada promena u sistemu?

Umesto dve Formula Rang oglasa sada ima tri komponente :

Pored cene po kliku i ocene kvaliteta , rang oglasa uzima u obzir ” očekivani uticaj iz dodataka  i formata . ” U prevodu , to znači da više modernih funkcije i Formati oglasa  koje koristite , dovode do boljeg rangiranja oglasa.

Dakle , ako koristite najosnovnije , podrazumevane tipove oglasa , nećete biti u stanju  da se popnete  na vrh poziciju  , čak i ako  je vaša ocena kvaliteta i ponuda jaka .

Šta su Dodaci za oglase i zašto su oni važni ?

Dodaci za oglase  je opcija u AdWords koji vam omogućava da proširite svoj oglas sa dodatnim informacijama i linkovima na vaš sajt . Najosnovnija forma produženja oglasa  je veza do sajta . Oglasi sa sajt linkovima   izgledaju ovako:

oglašavanje na google

Te ekstra plave veze na dnu oglasa ( ” FIDM majord “, ” Career Quiz “, itd ) su veza do sajta . Postoji mnogo drugih oglasnih dodataka  – slika dodatak,  dodatak za lokaciju ,  dodatak za poziv, nastavci za oglase za mobilne uređaje  i tako dalje .

Google voli kada oglašivači koriste veze do sajta i druge dodatke , jer pouzdano  će povećati stopu učestalosti ( CTR ) , i više klikova što znači više novca za Google . Viši CTR su  veoma dobri za oglašivače , jer oni povećavaju ocenu kvaliteta , što zauzvrat poboljšava poziciju oglasa i ROI .

Šta promena Rang oglasa znači za vas ?

Pa , kao prvo , trebalo bi da  koristite  sve dodatke zajedno . Oni mogu da se postave  i jedan  su od najlakših načina da se poboljša učinak oglasa !

Problem za Google ? Oglašivači su malo spori da prihvate,  posebno mala i srednja preduzeća , koja imaju tendenciju da imaju manje vremena , budžet i PPC stručnost .

Sa ovom promenom , Google je kazao svima da koriste dodatke, za njihovo dobro .

Njegova poruka ? Koristite dodatke ili će neko drugi ko ih koristi imati  korist od toga.

Oni nisu baš opcija više – ako oglašavate na AdWords , morate da počnete da koristite ASAP dodatke . Inače , vaši konkurenti će da preuzmu prva mesta , a vaš učinak PPC će stagnirati.

 

 

Similar posts

Probajte Google oglase -2 meseca za 75 Evra

Pozovite 061 29 555 10.

Ljudi traže na Google robu ili uslugu koju Vi nudite.
Da li ste vi tamo?


Mi smo Google sertifikovan partner za Srbiju www.pametnioglasi.com
seo-oglasavanje-na-google

Google oglasavanje – Sponzorisani oglasi

  • Postavicemo Vaš web sajt na prvu stranu Google. Za 24h. Pozovite 061 29 555 10
  • CENA 75 Evra za 2 meseca (ukljucuje našu uslugu i klikove)

Zašto Google oglašavanje treba da radi profesionalac ?