Kako uspešno početi AdWords kampanju

google adwords oglasavanje

AdWords  je  servis Google-a  pomoću koga možete reklamirati svoje proizvode ili  uslugu.

Princip rada ovog servisa  je jednostavan.  Odaberete kljucne reči  vezane za delatnost ili vrstu usluge koju obavljate I kada korisnik ukuca na pretraživaču kljucnu reč Vaš oglas se  na određene kljucne reči aktivira  I pjavljuje na prvoj strani Google.  Samo pokazivanje oglasa je besplatno placate samo kada korisnici kliknu na vaš oglas I posete stranicu sajta. Drugim rečima ovo se zove ciljano oglašavanje jer vi određenim ključnim rečima ciljate potencijalne klijente koji su zainteresovani za vrstu proizvoda ili uslugu koju nudite. Usluga Google  AdWords-a  dostupna je svima. Potrebno je da imate karticu za plaćanje preko interneta, da  otvorite nalog I započnete kampanju.

Google AdWords funkcioniše po principu aukcije.  Najmanja cena klika je 1 cent.  Međutim ukoliko je  više oglašivača za delatnost kojom se bavite , za ključne reči koje su  iste kao I Vaše ponuda za cenu klika mora biti veća. Kampanja na Google  vas košta  onoliko koliko ste spremni da platite. Pozicija oglasa I učestalost pokazivanja oglasa zavisi od toga koliko ćete  platiti u odnosu na konkurenciju.

Cena klika nije jedini faktor koji utiće na cenu koštanja ovog vida oglašavanja.

Drugi važan faktor je quality score koji određuje Google  a ocenjuje se brojevima od 1-10 I pokazuje relevantnost vaše reklame. Drugim rečima da li  oglas potencijalne  klijente  vodi na   stranicu sajta koji nudi proizvod ili uslugu koju je tražio. Ukoliko vaš sajt nije dovoljno relevantan I da ste jedini oglašivač  za određene ključne reči   quality score će vam biti nizak  I jedino podizanjem ponude za cenu po kliku možete postići da vam se oglas pokazuje.

Minimalna cena po kliku zavisi od toga koliko vam je kampanja relevantna  I koliki vam je quality score. Ukoliko su ovi pokazatelji  dobri imaćete nisku cenu po kliku.

Naravno I budzet I ostali faktori ce  odrediti  kada će se I koliko pokazivati vasi oglasi.

Izgleda jednostavno ali nije.

Najbolji način da  uspešno postavite AdWords kampanju je da zatražite pomoć od agencija koje su sertifikovane za taj posao.

Pametni Oglasi su agencija koja   se profesionalno bavi Google oglašavanjem I poseduje  certified Google Advertising Partner .

Umesto Vas otvorićemo Google adwords nalog, postaviti kampanju, odbrati relevantne  kljucne reči, napisati tekst oglasa I postaviti oglase.

Prvih mesec dana radi se svakodnevni  monitoring  kampanje  I  posle ovog perioda   posle detaljne analize kampanje, podesićemo  sve parametre    za optimalno pokazivanje uz optimalan budžet. Uspešno podešavanje kampanje na Google je proces koji zahteva vreme I podatke. Krajnji  cilj našeg posla je da Vam sa što manjim budžetom damo najviše.

 

Similar posts

Probajte Google oglase -2 meseca za 75 Evra

Pozovite 061 29 555 10.

Ljudi traže na Google robu ili uslugu koju Vi nudite.
Da li ste vi tamo?


Mi smo Google sertifikovan partner za Srbiju www.pametnioglasi.com
seo-oglasavanje-na-google

Google oglasavanje – Sponzorisani oglasi

  • Postavicemo Vaš web sajt na prvu stranu Google. Za 24h. Pozovite 061 29 555 10
  • CENA 75 Evra za 2 meseca (ukljucuje našu uslugu i klikove)

Zašto Google oglašavanje treba da radi profesionalac ?